Wie zijn wij?

Vonk Caravanstalling wordt al 25 jaar gerund door de familie Van Heijningen en zijn personeel. Op dit moment runnen de broers Daan en Huub van Heijningen het gehele bedrijf. Zij worden geholpen door zus Noor en moeder Lenie en er staat een fantastisch team klaar met gemotiveerde werknemers. Wij zullen hen hieronder aan jullie voorstellen. Wij willen u graag meenemen door onze tijdlijn zodat u een beeld krijgt van ons bedrijf.

1924 – 1994 | Tuinbouw en ontwikkeling

De bedrijfsnaam Vonk gaat heel lang terug, terug naar begin 1900. Vonk was een van de eerst tuinbouwbedrijven van Nederland. Dhr. Koos Vonk kocht in 1924 ruim 20 hectare aan grond. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de eerste tuinbouwbedrijven in Nederland in de vorm van ‘koude grond kassen’. Sommige gebouwen uit die tijd staan nog steeds! Vonk groeit uit tot het grootste tuinbouwbedrijf uit de gehele regio met ruim 100 werknemers. Eind jaren 60 werd de gehele kwekerij door familie van Heijningen overgekocht waarvan later ongeveer de helft weer verkocht werd. Frans van Heijningen werd begin jaren 70 de beheerder en mede eigenaar van het tuinbouwbedrijf. Op de huidige grond waar de Caravanstalling zich bevindt werden nog tot begin jaren 90 tomaten en later paprika’s gekweekt.

1994 – 2000 | De start van de caravanstalling

De tuinbouw was begin jaren 90 een erg onzekere markt waardoor er in 1994 werd besloten om de tuinbouwsector deels te verlaten voor caravanstalling. Daar waar links in een hal caravans stonden, daar werden in het rechter gedeelte nog gewoon paprika’s gekweekt. Alle klanten die de caravan kwamen ophalen kregen in die periode een doos paprika’s mee van eigenaar Frans van Heijningen. Het glas van de stalling werd ingeruild voor damwandplaten. De vloer werd betegeld en de kas veranderde langzaam in een caravanstalling.

2000 – 2015 | De uitbreiding naar complete caravanstalling

Toen bleek dat er steeds meer vraag kwam voor stallingsplaatsen werd in 2000 het gehele bedrijf omgebouwd tot stalling. Het glas werd overal vervangen voor damwandplaten. Het bedrijf groeide in 2015 naar ruim 2.500 gestalde voertuigen, verdeeld over caravans, boten, trailers, vouwwagens en aanhangers. In combinatie met het stallen van voertuigen werden er in een werkplaats technische werkzaamheden uitgevoerd.

2016 – heden | Uitbreiding naar grootste stalling van Nederland

In 2016 besloot Vonk uit te breiden en ruim 2 hectare tuinbouw over te kopen van de buurman om de stalling uit te breiden. Totdat moment stonden er in de stalling alleen caravans, boten en vouwwagens. Vonk besloot ook camperstalling aan te bieden en al snel stonden er dat jaar 100 campers. De vraag naar camperplaatsen groeide en nu staan er ruim 400 campers. Om aan de wensen van de camperklanten te voldoen biedt Vonk sinds 2018 zelfservice plaatsen aan. Klanten kunnen hun voertuig zelf pakken en terugzetten en hebben hierdoor totale vrijheid. Zij kunnen om de accu’s bij te laden gebruik maken van stroompunt(en). Op een vaste dag in de week staat er stroom aangesloten. In 2021 is de stalling gegroeid naar ruim 3.000 gestalde voertuigen, waarvan ruim 2.750 serviceklanten en 250 zelfserviceklanten.

Service

Werkplaats | Bovag onderhoud en reparaties

In 2010 is Vonk begonnen met het aanbieden van onderhoud en reparaties aan caravans en vouwwagens. Deze service groeide in korte tijd enorm. In 2012 besloot Vonk lid te worden van de BOVAG. Deze werkplaats wordt sinds 2012 gerund door Daan van Heijningen, de oudste zoon van de voormalig eigenaar Frans. Samen met zijn team houdt hij de werkplaats succesvol draaiende. De focus ligt hierbij op het verkeerstechnisch en de veiligheid van de voertuigen.

Bemiddeling bij verkoop | KUUB Caravans

Wij bieden sinds 2014 aan om klanten te helpen bij de verkoop van caravans via bemiddeling. KUUB Caravans beheert deze tak en staat onder leiding van Huub van Heijningen, de 2e zoon van oud-eigenaar Frans van Heijningen. De caravans worden vanuit de stalling te koop aangeboden en zijn te vinden op de website van KUUB caravans, marktplaats en andere websites.

Kantoor| Stalling, werkplaats en verkoop

Het kantoor van Vonk is in van maart t/m oktober ruim 50 uur per week geopend. Klanten hebben daardoor altijd een aanspreekpunt en kunnen hun wensen of vragen voor de stalling, werkplaats of verkoop op kantoor doorgeven. In de wintermaanden is de stalling op afspraak geopend en het kantoor op dinsdag en donderdag gesloten.

Openingstijden | Zomer en Winter

Vonk heeft ruime openingstijden in de zomermaanden. Dit betekent dat klanten ruim 50 – 57 uur per week de kans hebben om hun voertuig op te halen. Dit dienen zij altijd 2 dagen van te voren door te geven via de website.

In de wintermaanden is de stalling nog steeds geopend maar dient er voor bezoek altijd een afspraak te worden gemaakt. Voor de zelfservice stalling binnen de openingstijden geldt dat zij het hele jaar hun voertuig kunnen ophalen en terugbrengen binnen de openingstijden. De klanten die gebruik maken van de luxe zelfservice stalling kunnen 24/7 hun voertuig ophalen en terugbrengen.

Bandenpomp

Klanten kunnen gratis gebruik maken van de bandenpompen die wij aanbieden bij de werkplaats. Deze bandenpomp is mobiel en gaat tot 4,5bar.