Accus

De accu’s die wij aanbieden zijn uitstekend te gebruiken voor uw mover. Het zijn onderhoudsvrije accu. Wij raden echter wel aan om uw accu in de wintermaanden een keer op te laden, zodat de accu in optimale staat blijft en u er langer plezier van heeft. Voor meer informatie AANVRAAG FORMULIER

Gebruik Accu

Als de batterij enige tijd niet wordt gebruikt (bijvoorbeeld in het winterseizoen), ontkoppel dan altijd de poolklemmen en laadt de batterij eerst volledig door, voordat deze wordt weggezet. Volg daarna weer de instructies zoals bij ingebruikname op.
Gebruik altijd laadapparatuur van goede kwaliteit. Bij overlading van de accu (dit is zichtbaar) vervalt elke aanspraak op garantie.
Bewaar een batterij niet in ontladen toestand!
Controleer de ladingstoestand van de batterij, bij voorkeur elke 3 maanden.
Laadt, indien nodig, de batterij tussentijds weer op.
Bij het loskoppelen, altijd eerst de massa (-) aansluiting verwijderen en bij het aankoppelen de massa als laatste vastmaken.

Mobility Power Pack (MPP)

De Mobility Power Pack (MPP) is hét lichtgewicht alternatief voor de tot nu gebruikte gel- en loodzuuraccu’s en vooral in combinatie met caravanmovers.
De belangrijkste basis voor de ontwikkeling van de MPP was de integratie van stroomvoorziening en laadtechniek,
alsmede een vervanging van zware accu’s, bij gebruik van apparaten die kortstondig een hoge stroom eisen.
Tegelijkertijd moest de benodigde lader geïntegreerd worden, wat altijd nog kan bijdragen tot een extra gewicht van 1kg. De MPP moest daarmee een 75A accu, bijv. voor gebruik van een caravanmover, compleet vervangen.

Reich slaagde erin de MPP te ontwikkelen en produceren: totaalgewicht inclusief geïntegreerde lader slechts 2,2kg!In de praktijk is het mogelijk om een caravan van 1.600kg, voorzien van MPP èn caravanmover, minimaal 15 minuten te rangeren (afhankelijk van het stijgingspercentage).

Laden van de MPP kan via de geïntegreerde lader, zonnepaneel of direct via de auto. Via de auto is de accu binnen 4 uur weer geheel opgeladen!

De MPP is volledig onderhoudsvrij! Indien volledig opgeladen, kan deze accu – in tegenstelling tot loodzuur-accu’s – één jaar opgeslagen worden zonder dat deze bijgeladen hoeft te worden èn zonder enige kans op beschadiging!

Accu Enduro Ll1220 (Lithium-ion)

Type accu: 12 Volt, 20Ah Lithium-ion (LiFe PO4) accu
Uitvoering: Volledig onderhoudsvrij, geen lekkage mogelijk
Capaciteit: 12V 20Ah Max. stroomverbruik 120 Ampère
Afmetingen: Ca. 175x175x120mm
Gewicht: Ca. 4,3KG inclusief acculader

Lithium-ion accu is lichtgewicht accu (80% lichter dan loodzuur accu) die 60% minder ruimte nodig dan een vergelijkbare conventionele accu. Ideaal voor inbouw in caravan, camper of boot. Ook te gebruiken voor o.a. boordverlichting. Extreem lange levensduur met een tot 1500 maal laden en ontladen cyclus (bij volledige ontlading). Het is zeker mogelijk om minimaal 30 minuten te rangeren zonder tussentijds opladen.
De accu is volledig onderhoudsvrij, er is dus geen lekkage mogelijk. De accu is alleen te verkrijgen met speciale acculader 5A RMS (3A DC). Ook is de Enduro Lithium accu 45% duurzamer en milieu vriendelijker dan een loodzuur accu. Bij aankoop van een Enduro Lithium-ion accu krijgt u 2 jaar garantie.

M31 105 AH semi-tractie

Type accu: C20
Uitvoering: Gesloten en onderhoudsvrije lood-calcium accu
Capaciteit: 12V 105Ah
Afmetingen: L.327 * B.171 * Th.237 mm
Gewicht: 27,3 Kg

M31 accu’s zijn speciaal voor het gebruik van Caravans, Campers & Caravanmovers. De onderhoudsvrije gesloten accu’s kunnen voor zowel starten als licht gebruikt worden en zijn door het gesloten systeem veilig en u hoeft geen onderhoud te plegen. Ze hebben een lange levensduur en een geringe zelf ontlading. Het grote voordeel hiervan is, dat een volledig geladen accu (let op dat de accu volledig geladen is!!!)zelfs na 10 maanden niet gebruikt te zijn nog voldoende capaciteit heeft om uw motor te starten. De accu’s zijn geheel gesloten m.u.v. een kleine ventilatieopening (overdruk ventiel). De accu’s worden gevuld en geladen geleverd met een levenslange elektrolyt-voorraad. U hoeft de accu dus nooit meer bij te vullen en ook is het periodiek schoonmaken van de polen overbodig geworden. U hoeft de accu dus alleen te installeren en vervolgens heeft u er geen omkijken meer aan. Laden kan met een gewone acculader gebeuren. Aan het oogje (Magic Eye) boven op de batterij kunt u duidelijk aflezen wat de ladingstoestand van de accu is.

Optima Yellowtop YTS 5,5L

Type accu: YT S 5,5L.
Capaciteit: 12V 75Ah.
Startcapaciteit: 975 Amp (EN) CCA.
Gewicht: 26,5 Kg.
Afmetingen: L.325 * B.165 * H.218 * Th.238 mm.

Naast de uitstekende startcapaciteit van de Optima Yellow Top accu is deze accu ook geschikt en ontworpen als semi-tractie accu. Dit betekend dat de accu ongeacht de omstandigheden, vocht, hitte, vuil, overmatige trillingen of regelmatige ontlading gegarandeerd ononderbroken vermogen levert gedurende de volledige ontlaad cyclus. Bij belasting handhaaft de Yellow Top een relatief hoog voltage. Hierdoor levert hij meer energie, dan vergelijkbare conventionele accu’s. Dit alles dankzij Optima’s Spiral Cell Technology die de voordelen van een startaccu combineert met die van een (semi)tractie-accu. De Yellow Top levert beduidend meer laad- en ontlaadcycli dan conventionele lood-zuur accu’s. Bovendien is de accu bijzonder geschikt voor seizoensgebonden gebruik dankzij de geringe zelf ontlading.

Deze accu is in Duitsland als beste getest voor de Recreatiemarkt en bij uitstek geschikt voor uw caravanmover!

Acculader LBC 512

Extra informatie: De LBC is te gebruiken voor een grote diversiteit aan loodaccu’s, waaronder start, semi-tractie, vol-tractie, GEL, AGM, Calcium en Spiral.

Vermogen: 10 Amp
Merk: Proosten

De LBC 512 is een volledig automatische acculader en druppellader in één en kan daarom permanent aan de netspanning en aan de accu aangesloten blijven. De microprocessor controleert continu de accu en het laadproces zodat een zeer veilig en nauwkeurig laadproces gewaarborgd wordt. De interne elektronica is voortgekomen uit de modernste ontwikkelingen waardoor een bijzonder intelligente lader is ontstaan.

Acculader AS1210

Input: 230VAC, 135W max. – 50/60Hz
Output: 12VDC, 7Ampère DC (10,3 Ampère RMS)
Accu capaciteiten: (te laden accu): 12VDC, 14Ah-230Ah
Afmetingen: Ca. 20,5×9,5x5cm
Gewicht: Ca. 0,75kg

Universele acculader is veilig, snel en automatisch en doet het laden van gel of loodzuur accu. De acculader wordt met accuklemmen en kabelogen voor permanente aansluiting op de accu geleverd. Dit is ideaal voor een permanente inbouw in caravan, camper of boot. De acculader heeft een geruisloze werking, zonder ventilator. Er zit een 9 stappen automatische laadcyclus met LED indicator voor laadstatus, power en verkeerd aansluiten. Er zit dus ook een elektronische beveiliging tegen verkeerd aansluiten en overbelasting. De lader is makkelijk te installeren en is compact ontwerp met mogelijkheid voor permanente montage.Er zit 2 jaar garantie op de acculader.